• KTM SCANDINAVIA LINDSKEY RACING 2013

    Segerbucklorna i Teammästerskapet

  • Glada miner i Teamet efter målgång

    SM Finalen gav ytterligare en deltävlingsseger i Teammästerskapet

  • KTM SCANDINAVIA LINDSKEY RACING 2013

    Teamets Lag 1 segrade i 2013 års Teammästerskap och Lag 2 blev hedrande 5a.

Om Lindskey Racing  

Lindksey Racing har under två säsonger utvecklat sin verksamhet som givit mersmak för ett fortsatt engagemang. Säsongen 2014 avser Lindskey Racing fortsätta sin satsning men med vissa förändringar.

Historik

Efter en del funderingar beslöt sig Lars Lindh, racing teamets grundare och teamchef för att ta nästa steg i sin satsning.

Robert Grindberg, EnduroCoach och grundare av GRiTraining har varit en del av 2012 och 2013 års satsning i form av utveckling av förarens körtekniska och mentala förmåga i träning och tävlingsmiljö samt koordinering av teamets verksamhet. Robert har till i år valt att avsluta sitt uppdrag i teamet för att ta en liten timeout i sporten till förmån för sitt eget privat liv.

2014 års satsning

Bettina Strömwall, Sport Scienist och fyskoordinator, har under dessa två år utvecklat förarna inom områdena fysiskträning och kost. Det samarbete fortgår med vidare utveckling under kommande säsong.

Teamet kör som eget utan att vara KTM Scandinavias officiella Enduroteam under säsongen. Teamet får dock fortsatt stöd från KTM Scandinavia vilket är värdefullt på många plan.

Teamet kommer till i år bestå av Jonas Karlsson varvlopp och E2, Martin Larsson E2, Jens Hillgren E2, Linus Karlsson E3 och John Nyström E3 och alla ser fortfarande värdet av att träna och utvecklas tillsammans för att peppa varandra och ta vara på erfarenheter. Jonas Karlsson och Martin Larsson ingår även i det stora officiella upplägget med KTM Scandinavia. Teamet är helt övertygad om att det är ett vinnande koncept för Svensk Enduros utveckling och framtida nationella och internationella framgångar.

Vision

Teamet verkar, syns och respekteras i Sverige och utomlands där vi tillsammans är starka och med människors olika viljor, ambitioner och idéer skapar vi goda förutsättningar för framtidens Enduroförare.

Ambitionen för detta är att nå bra tävlings resultat genom kvalificerad träning, med rätt inställning och stark vilja att lyckas nå sina uppsatta mål. Till det krävs det hög förståelse för att engagera sig i sin träning och personliga utveckling.

En vinnande faktor i det hårda arbetet är att ha roligt och finna det spännande samt skapa känslan av att det är utvecklande. En annan viktig faktor är att vara envis, ha en stark vilja och stort hjärta för att lyckas i racingen.

Målsättning

Lindskey Racing har som målsättning att stödja enduroförarens utveckling så det resulterar till medaljer i SM.
Pallplaceringar på stortävlingarna Stångebroslaget, Ränneslättsloppet och Gotland Grand National.

Företagsfakta

Lindskey Racings grundare Lars Lindh från Södertälje har en mångårig erfarenhet inom motorsporten och då främst som bilförare i Porsche cup. Sedan sex år tillbaka är Lars själv en aktiv Enduroförare.

Lindskey Racing som Enduro team bildades till säsongen 2012 i syfte att utveckla lokala Enduroförare i trakten runt Södertälje.