• Testdag på Uringe

    Flera moment i testerna från Betti

  • Testdag på Uringe

    Teamchefen Lasse justerar Johns fjädring

  • Testdag på Uringe

    Jens får instruktioner av Betti

Jonas suverän 2a i årets Kåsa

Måndag morgon, lite morgontrött efter helgens Novemberkåsa. Men oerhört nöjd och glad över säsongens sista race med en kanonkörning av Jonas Karlsson som från första sträckan var tvåa efter Joakim Ljunggren genom hela tävlingen vilket självklart ledde till en hedrande andra plats. Grattis Jonas till den också åttonde Kåsa målgången på lika många försök och dessutom i rad vilket gör att det närmar sig det åtråvärda medlemskapet i Kåsaklubben vilket innebär 10st målgångar i Novemberkåsan.
I teamdepån jobbades det metodiskt och lugnt genom hela natten vilket också Jonas gjorde ute i spåret. Inga direkta fastkörningar eller vurpor störde hans jämnhet vilket bäddade för en topplacering. Ett steg närmare segern genom den här placeringen då Jonas i fjol blev trea.
I teamet har vi som ni vet Bettina Strömwall Malinka som stöttar oss i fys och kost upplägg har tillsammans med Jonas lagt upp en fys och kostplan inför och under tävlingen. Intressant att följa den utvecklingen och hur engagerad Betti är i att det ska bli på allra bästa sätt där hon tillsammans med mamma Marie såg till att Jonas hela tiden åt och drack helt rätt med en proffsig uppföljning som nu ska utvärderas.
I teamdepån hade vi den här gången äran att erbjuda veteranen Christer Andersson en plats för att kunna få bästa förutsättningar för sin andra Kåsa start där målsättningen helt klart var att få en målgång och Kåsapengen med sig hem. 46 år och seriöst satsning under flera år i Enduro spåret har nu lett till att Christer kände sig så väl förberedd det bara går och han ville verkligen att det skulle gå i hamn.
Christer kör på bra, håller sig med marginal mot respittiden, hinner hjälpa en skadad förare ute i på SS3 första gången på natten vilket tog honom 25 min och lite avbrott i racefokus, men självklart ovärderligt för den skadade föraren. Tillslut efter hårt slit under sista nattsträckorna är Christer i mål med en lagom marginal till respittiden. Stort grattis Christer till din målgång och supertack till din servicegrupp Anders Elm, Eva Andersson och Elin Andersson som gjorde det möjligt.