• Testdag på Uringe

    Teamchefen Lasse justerar Johns fjädring

  • Testdag på Uringe

    Jens får instruktioner av Betti

  • Testdag på Uringe

    Flera moment i testerna från Betti

Medaljer i SM och pallplatser i Ränneslättsloppet

Veckan har gått sedan förra helgens härliga raceupplevelser i Uddevalla och Eksjö. Förutom medaljer och pallplatser så är det roligt att konstatera att Zander Knutson gör sitt livs race och belönas med en 3e plats i JSM 2 och detsamma gälle...r för Rasmus Stenbacks som efter en väl genomförd dag får en 5e plats i JSM två. Det gör att Zander och Rasmus blir 6a respektive 7a i JSM 2 2013. Lägg därtill att Linus Karlsson hade ett kanonrace och en bronsmedalj fanns inom räckhåll då en krasch i branta backen på XT grusade dom chanserna. Men det till trots slutar Linus på en 5e plats i JSM 2 2013. Robert Lindholm hade ingen lyckad helg då det började med strul med bussen som gick sönder på vägen till Uddevalla. Racet slutade i moll med en krasch och skadat knä och bruten tävling.
Niklas "Nisse" Gustafsson vinner dagen vilket gör att han kan säkra SM silvret i SM 3. Jonas Karlsson fixar andra platsen för dagen och vinner sitt tredje raka SM silver i SM 2. I samma klass kör Jens Hillgren starkt och är endast 12sek från tredjeplatsen och genom sin fjärdeplats bärgar han sin första SM medalj, brons i SM 2. Tommy Sjöström inleder dagen lite darrigt men efter ett varv var han igång och fixade övertygande segern i JSM 2 för dagen och kunde därmed säkra sitt första JSM guld.

Teammästerskapet blev otroligt spännande. Inför finalen hade de tre ledande teamet vunnit varsin gång. Ljunggrens motor leder med 4p före KTM Scandinavia Lindskey Racing och lite avhängda ligger Husaberg på tredje plats efter en tung tävling i Linköping där dom tappade två förare. För att vi skulle vinna teammästerskapet totalt så var vi tvungna att förstås vinna tävlingen och att Ljunggrens Motor blir trea. Och så blir det, vi får 4 förarpoäng och Husaberg får 6 och Ljunggrens 7. Då var det klart, vi vinner med 1 poäng före Ljunggrens Motor och Husaberg blir trea. Så otroligt skönt med den segern.

Dagen efter SM finalen var det dags för Ränneslättsloppet i Eksjö. Från teamet var det Jonas Karlsson och Tommy Sjöström som valt att komma till start. Och vår teamorder var att ska man köra Ränneslättsloppet efter urladdningen i SM finalen skulle man vara väl förberedd och hålla fokus uppe för att klara den tuffa tävlingen i Eksjö. Jonas och Tommy antog detta och vi fick snabbt besked om att dom var redo. Båda var bra med i starten och uppe vid berget hade Tommy gått upp i totalledning. Efter halvtid hade skiftena satt sig i toppen vilket innebar att Jacob Mörhed hade gått upp i ledning före Jonas och Tommy på en tredjeplats som sen höll sig i mål. Roligt att grabbarna höll rätt fokus och visade hög kämpa anda vilket ledde till två mycket hedrande pallplatser som också innebar att Tommy vann juniorklassen.

Nu laddar teamets förare för att ta sig till Lag VM i Italien och Sardinien där vi har samtliga med. Tommy Sjöström har fått äran att köra i Torphy laget vilket är mycket roligt för honom och teamet. Sen har vi i Team Östra Lag 1 Jonas Karlsson, Jens Hillgren och Kevin Olsen. I Team Östra Lag 2 finns Linus Karlsson, Zander Knutson och Alexander Dahlén. Ytterligare team förare finns i Team Östra/Botkyrka Lag 1 genom Fredrik Johansson, Martin Granquist och Robert Lindholm och i Team Östra/Botkyrka Lag 2 med Christoffer Wiss, Robin Wiss och Rasmus Stenbacks. Följ oss gärna under SixDays och våra förare i klubblagsklasserna genom nya FB sidan "Team Östra Enduro - SixDays 2013".