• Testdag på Uringe

    Teamchefen Lasse justerar Johns fjädring

  • Testdag på Uringe

    Flera moment i testerna från Betti

  • Testdag på Uringe

    Jens får instruktioner av Betti

Enduro SM i Östhammar

 

Ännu en fantastisk enduro helg är till ända. Vill börja med att tacka Östhammars MK för en väl organiserad tävling med fina prov och en lång härlig padock!

Tävlingen inleds med ett enduro prov efter hela 10 meter av transportsträcka från startpodiet. Här får alla förare visa sin förmåga till god uppvärmning, snabb fokus, och viljan att tända till på direkten. Pang på, tävlingen drar igång direkt.

Tävlingen resulterade denna gång i två 2:a platser och en 3:e plats i Team mästerskapet. Det är Tommy Sjöström och Niklas Gustavsson som levererar pallplatserna och en härlig laginsats från alla förarna som bidrar till 3:e platsen i Team mästerskapet.

Jonas Karlsson får en skön revansch på sig själv genom att denna helg bli 4:a i SM 2 bara 7 sekunder till 3:e platsen. I samma klass krigade Jens Hillgren till sig en 8:e plats vilket gör att han nu ligger 5:a i totaltabellen inför näsa SM i Uddevalla.

I SM 3 körde vår gamle raket Niklas "Nisse" Gustafsson in på en 2:a plats efter en lång fight med Björne Stjernsten. Sekundrarna låg till fördel för Björne hela dagen ända tills näst sista provet för dagen då Nisse lyckas rycka till sig en 8 sekunders ledning över Björne som sen på sista provet blev en seger över med 11 sekunder.

JSM 2 fick ännu en gång känna varför Tommy Sjöström ligger 1:a i totalen efter 3 av 4 tävlingar körda. Han inledde dagen lite segt men jobbade sig in i tävlingen prov efter prov och kunnde tillslut se sig själv på podiet som andra pris tagare trots att han lyckades slå i hålfoten mot slutet av tävlingen så stöveln blev skrynklig. Men det hindrade honom inte och konkurenterna får hålla i hatten när det kommer till EM i Tjeckien!
Vidare i JSM 2 kan vi presentera 3 förare som kämpat gärnet under denna långa och krävande SM dag där Linus Karlsson tog en 5:e plats, Zander Knutsson en 6:e plats och Rasmus Stenbacks en 7:e placering. Det vimmlar av Lindskey Racing förare i denna tuffa klass och de tar hem kalas bra placeringar och till lika SM poäng. Mycket bra jobbat och stort lycka till vid SM finalen i Uddevalla.

Robert Lindholm fick även han en brak revanch på sig själv då han kör kanske sin bästa tävling någonsin och tar hem en 12:e plats i jämförelse med deltävling 2 då det blev en 22:a plats. Bra kört och en fin upphämtning resultatmässigt bådar gott för framtiden !

I Team Mästerskapet blev vi som sagt 3:a denna gång vilket resulterat i en 2:a plats totalt, 4 poäng efter Ljunggrens Motor. Dessutom har vi vårat lag 2 som blev 7a denna gång och ligger på en 5e plats endast 1 poäng från 4e platsen i totalen.

Fullständiga resultat kan ses på denna länk:

http://endurosm.se/index.php/deltaevlingsresultat-smjsmvrmlc

Text och bild: Marcus Grindberg

Bildgalleri