• Testdag på Uringe

    Teamchefen Lasse justerar Johns fjädring

  • Testdag på Uringe

    Jens får instruktioner av Betti

  • Testdag på Uringe

    Flera moment i testerna från Betti

Seger i Teammästerskapet och tre pallplatser

 
En väldigt spännande racedag bjöds vi på igår då SM deltävling #2 genomfördes i Linköping. Tre pallplatser och en seger i teammästerskapet samt att flera av förarna gör sitt livs race både prestationsmässigt och resultatmässigt.

Seger genom Tommy Sjöström i JSM 2 efter en stenhård fight med Magnus Thor som tyvärr kraschade på nästsista sträckan med ett brutet nyckelben som följd. Bra gjort av Tommy att under dagen ha pressen att prestera varje sträcka. Linus Karlsson kör starkare ju längre dagen gick och tog sista pallplatsen i JSM 2 efter en stark avslutning på sista enduroprovet. Rasmus Stenbacks gör sitt livs race och håller i hela dagen och får som belöning en fin sjätteplats i JSM 2. Zander Knutson inleder första sträckan med en våldsam krasch som sen sätter sig fast i Zander som sträcka efter sträcka kämpar med att få till en bra körning. Sista provet sitter perfekt som ger honom en sjundeplats i JSM 2. Robert Lindholm har en dag som inleder tungt och sen går det upp och ner hela dagen men slutar till slut som 22a i JSM 1.

Jens Hillgren kör strålande redan från inledningen men det blir bara bättre ju längre dagen går. Får korsa mållinjen och efter en bra avslutningssträcka och får därmed fjärdeplatsen i SM 2 efter VM föraren Oriol Mena. Jonas Karlsson har inte sin bästa dag och får slita för varje sekund med en trött kropp men trots det får han en sjätteplats i SM 2, inte i närheten av vad han tänkt sig.

Superbra comeback av Niklas Gustafsson i SM 3 där han styr sin KTM 300 EXC på ett mycket rutinerat sätt till en hedrande andra plats. Inleder lugnt för att hitta tajmingen men ju längre dagen går så finner han den och farten och tillsammans med hans racefokus så bär det frukt.

I teammästerskapet ligger vi länge på en tredjeplats med lag 1, men mycket händer för både Ljunggrens motor och Husaberg vilket gör att dom tappar en förare för mycket och därmed ger vår jämnhet en fin belöning.

Tackar alla i som sköter servicen runt våra förare under race samt alla våra samarbetspartner som ger oss det stöd vi behöver för att kunna prestera på allra bästa sätt.

Klassvisa resultat och SM tabeller hittar ni på www.endurosm.se