• Testdag på Uringe

    Teamchefen Lasse justerar Johns fjädring

  • Testdag på Uringe

    Jens får instruktioner av Betti

  • Testdag på Uringe

    Flera moment i testerna från Betti

Klara förbättringar dag 2 på EM

Gänget summerade sina körningar från dag 1 och ger sig an uppgiften att förbättra sig med målet till bättre placeringar.Banan har förändrats en del men inte till någon nackdel på främst crosstestet, endurotestet blev mer slagit och därmed kantigt. Klassegrar igen för Sverige genom Oliver Nelson och Emelie Karlsson. Särskilt roligt med Emelie eftersom hon kommit från Australien för den här tävlingen i syfte att få vara aktuell till årets lag VM, Six-Days i Italien. Emelie vinner samtliga sträckor dag 2 och det gör att hon endast förlorade första provet dag 1 med 1sek, i övrigt obesegrad över helgen. I EJ1 har vi Robert Lindholm med som under lördagen fick se sig slagen om 15e och sista poängplatsen vilket förstås var lite surt. Men till söndagen tog Robert revansch och körde så pass bra att det räckte till en 13e plats och därmed fick han komma in i totaltabellen på en 15e plats. Robert börjar hitta flytet och säkerheten vilket bådar gott för framtiden. Tommy Sjöström kör i EJ2/3 och blir näst bäste svensk både lördag och söndag vilket ger honom en 5e plats dag 1 och en 4e plats dag 2 endast 4,5 sek från pallplatsen. Körningen var kanon på enduroprovet som han övertygade i men på crossprovet infann sig inte flytet och Tommy tappar tid där. Dock räcker körningen till en 4e plats i hans klass över två dagar. Linus Karlsson får till en bra dag 1 med undantag på crossprovet vid ett tillfälle. Tappar fokus och sekunderna rinner iväg vilket gör att han blir 16e precis utanför poäng.Medveten om problemet går Linus ut dag 2 med målet att ta poäng vilket han lyckas med och får till en 12e plats i EJ2/3 och totalt efter två dagar ligger han nu på en 15e plats. Zander Knutson kör bra på crossprovet båda dagarna och det visar sig att han där ligger runt 10a i EJ2/3 vilket känns bra. På enduroprovet har Zander svårt att finna rätt fokus vilket gör honom aningen bekymrad. På lördagen får han en 23e plats vilket han inte är nöjd med. Men söndagen kämpar han vidare och det belönar sig med en 16e plats, dock precis utanför poängplats men åt rätt håll.

Jonas Karlsson kör bra på lördagen vilket räcker till en 10e plats i E2. Men direkt på söndagen så öppnar Jonas med en bra fart som sen hänger med under dagen. Jonas tappar tyvärr på sista provet och därmed är han 6a i klassen för dagen och i totaltabellen finner vi honom på en 7e plats.

Jens Hillgren kör också i E2 och det är superkul att se hans utveckling i seniorklassen. Ligger nu och drar på tider som Jonas och Henke och på söndagen höll han ihop bitarna där inga vurpor var inblandade vilket belönar honom med en 10e plats under dagen och med sin 15e från lördagen så är Jens på en 13e plats i totalen. 

Henrik Lindholm gör en bra tävling rakt igenom som belönas med sjätteplatser båda dagarna och även totalt för helgen i E3 klassen. Det enda som hände för Henrik var att bromsarna strulade under enduroprovet vilket självklart försämrar möjligheten till bra tider. Det är jämnt och tufft i klassen och det är idel Italienare före och efter Henrik.

Det har varit en rolig och givande resa med många människors goda vilja, glada humör som gör att det är superkul att engagera sig i denna satsning. Tack alla förare och mekaniker i teamet för en bra insats i Italien.

Nu närmast står det fortsatt träning på agendan, tävling i Jordsprätten för några förare och sen blickar vi framåt mot SM deltävling nr 2 samt för några även EM deltävling nr 2 i Frankrike.