• Fystester i samband med Enduroträning

  I söndags var jag ute vid Uringe crossbana och träffade teamets förare för första gången i år. Jonas Karlsson och Jens Hillgren har under vintern haft ett kanonupplägg med Bettina Strömwall som är teamets fystränare och som också styr killarnas kostupplägg.

  John Nyström är ny i teamet för i år men självklart känner jag honom sedan tidigare. Väldigt roligt att han tagit chansen att vara med i teamets framtidstänk och även han har tagit till sig möjligheten till samarbetet med Bettina och Lasse.

  Linus Karlsson var inte med den här dagen pga sjukdom men har under vintern, precis som dom övriga haft en bra träningstrend.

  Martin Larsson har befunnit sig i Spanien en tid för träning och VM premiären i Spanien vilket gjorde att han inte var med vid den här träningen.

  Söndagens träning bestod i olika tester från Bettinas del i samband med tempokörning i olika intervaller. Kändes riktigt roligt att se grabbarnas engagemang tillsammans med Lasse och Betti.
 • Jonas Karlsson promotar Enduro VM 2014

  Igår lördag var det en stor Företagsmässa i Enköping där årets Svenska VM arrangör var inbjuden att presentera hela upplägget. Där var Göta MS ordförande Roger Ahlén tillsammans med Jonas Karlsson och promotade årets höjdpunkt med Enduro VM 2014 Enköping. Det händer hela tiden något här i Enköping och lokaltidningen Ena Håbo Tidning har en VM artikel serie och vi kan med glädje läsa allt som är på gång. Senaste nytt kom i helgens tidning med att stans krögare ordnar till sommarens torgfest samma helg som VM, det kommer att bli superhäftigt.
 • EM i Tjeckien

  Bra teamsnack på lördagkvällen med killarna som också tog sig ut till banan och kollade nya spår inför dag 2 visade sig tillsammans med mer racefokus att dom alla höjde sig ytterligare.
 • SM i Östahammar

  Ännu en fantastisk enduro helg är till ända. Vill börja med att tacka Östhammars MK för en väl organiserad tävling med fina prov och en lång härlig padock!
 • Seger i Teammästerskapet och tre pallplatser

  En väldigt spännande racedag bjöds vi på igår då SM deltävling #2 genomfördes i Linköping. Tre pallplatser och en seger i teammästerskapet samt att flera av förarna gör sitt livs race både prestationsmässigt och resultatmässigt.
 • Sista teamträningen innan SM

 • Stångebroslaget 2013

 • Summering EM Frankrike

  Hemma igen efter några mil bilåka efter en rolig och spännande resa till Frankrike EM. Kikar in i tabellen för EM och konstaterar glatt att teamet har två förare just nu på pallplats. Tommy Sjöström ligger på en fin tredjeplats i E2/3 Jnior och Henrik Lindholm är också på en bra tredjeplats i E3. Fortsatt i W2/3 Junior hittar vi Linus Karlsson på en 15e plats och Zander Knutson som till helgen testade att köra en 280 cc fyrtakt med bra känsla och resultat och ligger i totalen på en 22 plats. Jonas Karlsson har vi med på en 7e plats i E2 och i samma klass har vi även Jens Hillgren på en 13e plats. Teamet har några förare som jag tränar vid sidan om och det är kul att se att veteranen Christer Andersson ligger på en hedrande 7e plats. John Ramström startar sitt första EM för året och är nöjd med sina resultat och honom finner vi på en 14e plats. Läser även i listan över alla klasser "overall" att Henik Lindholm är på en 12e plats. Roliga dagar där vi löst tävlingsupplägget i ett samarbete med övriga Team Östra förare och deras servicepersonal. Vill på enklaste sätt tacka alla förare för bra prestationer och resultat samt all servicepersonal som stöttar alla på ett mycket proffsigt sätt.
 • EM dag 1 Frankrike

  När dag 1 var avklarad kunde vi glatt konstatera att Sverige hade fyra förare som tog en pallplacering. Bäst lyckades återigen Oliver Nelson med en fin seger i U20. Lars Löfgren gör en bra körning som slutar på en fin andra plats i Junior E2/3. Henrik Lindholm från vårat team har en bra fight om andra platsen men får ge sig på sista provet och slutar trea endast 3 sek ifrån andra platsen. Jessica Jönsson inleder lite segt på morgonen men kör upp sig till en bra tredjeplats. Övriga Lindskey resultat ser ut som så att Tommy Sjöström blir fyra i Junior E2/3, Linus Karlsson blir elva i samma klass och Zander Knutson blir 14e i samma. Jonas Karlsson blir sexa i E2 och i samma klass hittar vi Jens Hillgren på en 12e plats. Nu laddar vi om för dag 2 som enligt rapporten kommer att bjuda på mycket regn.
 • EM Frankrike

  EM i Frankrike startar i morgon lördag kl 0900 i den lilla staden Bar Su Seine. Svenskarna startar med 30st förare vilket är kanonroligt. Banorna är fina men det blev lite halkigt efter gårdagens regnskur. Transporterna går i huvudsak i skogsterräng med fina kuperingar och några rejält branta backar. Tävlingen bjuder på 2st crossprov som innehar en hel del skogsspår samt 1st Enduroprov som slingrar sig fram i backarna och den täta skogen. Följ liveresultat här på vår hemsida på "Live resultat" knappen.
 • Bildkavalkad från senaste veckornas händelser

  Här får ni ett bildsvep från senaste tidens aktiviteter med Lindskey Racing.
 • John segrare i USM

  I helgen som gick var det USM i Åsätra och därmed tredje deltävlingen. Har som ni vet jobbat med John Ramström som kör i USM 3 klassen och även JSM 1, under vintern/våren med träningar. Nu var det dags att vara med på tävling och sedan tidigare var det planerat till den här hemmatävlingen. Syftet var att vara med och coacha för att därigenom träna på olika mentala moment som har med tävling att göra. Väldigt roligt att få uppdraget att vara med John och hans föräldrar Peter och Annette. Att dom släpper in en annan person i deras lilla team är starkt gjort. Tillsammans kom vi överens om hur det här skulle kunna genomföras och när väl tävlingen drog igång så kändes det lugnt och tryggt med rollfördelningarna och även taktiken för John att hantera tävlingen. Det som känns extra kul är att John kunde prestera sitt yttersta när det verkligen gällde, planen höll och när ett var avverkats var John i ledningen, en ledning som han aldrig släppte vilket ledde honom till hans livs första seger i USM sammanhang. Stort grattis till John och hans familj för en väl genomförd tävling och tack för att jag fick vara med och bidra med min del i detta.

  John är i sammandraget efter tre deltävlingar på en andra plats.

  Tabellen ser nu ut så här

 • Tre dagarstour i Östergötland

  Tre dagarstour i Östergötland ledde oss till Linköping på Kristehimmelfärdsdagen och anrika tävlingen Jordsprätten. Jonas Karlsson vann seniorklassen efter sekundstrid med Patrik Ståhl och totalt blev Jonas tvåa efter snabba hemmajunioren Linus Fasth.

  I E2/3 junior tog vi hem pallplatserna med fina körningar av segraren Linus Karlsson som närmast hade fight med Zander Knutson som god tvåa och Rasmus Stenbacks fixade sista pallplatsen på ett förtjänstfullt sätt. I E1 junior fick vi tillslut klart att Robert Lindholm räckte till en fin femteplats.

  Dagen efter kör vi ett samarbete med arrangörsklubben Linköpings MS där vi har en träningsdag på två av tävlingens prov, ett gräs och ett enduro. Det roliga i samarbetet var att vi hade hemmaklubbens Linus Fasth och Hampus Falkh med i träningen samt SMK Östgötas Tobias Häll.

  Fredag kväll efter träningen reser vi till Kolmården och Teamets Linus Karlssons hemmaort där vi får chansen att tillsammans med Linus föräldrar Örjan och Lotta som står som värdar för en fantastiskt fin kväll med ett besök på Kolmårdens djurpark och en underbar grill middag.

  På lördagen kör vi en härlig träning på en naturskön slottscrossbana hemma hos Anders Sydborgs paradis ute vi sköna Bråviken. Underbara tre dagar tillsammans i teamet gör gott för framtiden.

  Tyvärr kunde inte Tommy Sjöström medverka då ha fick magsjuka dagarna innan och Henrik Lindholm var med som mentor för Pontus Högberg på VM i spanien. Jonas Karlsson var med på Kolmården och sen blev det SVEMO läger över helgen.

 • Heldagsträning med unga löften

  Idag har jag haft äran att köra ett träningspass med två unga förare från Östersund och Fältjägarna EF. Fint väder gav goda förutsättningar för teknikträningens grunder vilket också var temat för dagen. Jocke Grelsson coh Daniel Svensson jo...bbar på flitigt, lyssnar, tittar och försöker hela tiden att finna känslan i de nya delarna i körtekniken. Är nöjd med deras insatser för dagen och önskar dom lycka till i framtida racesammanhang.
 • EM i Italien

  Vi befinner oss nu i Italiens östra sida i Pescara området och en liten ort som heter Bussi su Tirino. Tävlingen är förlagd i ett fint bergsområde och man ser snö på dom högsta topparna.
 • Tidningsreportage

  Här samlar vi reportage där teamet är omnämnd på något vis.
 • Teamet på träningsläger i Frankrike

  Vi har varit på ett 8 dagars enduroträningsläger i södra Frankrike, Causses et Veyran.

  Träningen var förlagd med bas hos Magnus och Outi Karlsson som har startat igång ett B&B som heter Chez Amis och ligger i en idyllisk liten by i Södra Frankrike.

  Magnus driver även MxPress vilket inriktar sig på foto och film främst riktat mot Motocrossen men även Enduron.

  Så ta chansen och njut av en bildkavalkad som Magnus skapat. Till sin hjälp under perioden vi var på plats hade han praktikanten Petra Johansson som också lagt ut superfina bilder.

  Ni kan även finna härliga foto och film från vårat träningsläger på vår egen facebook sida Lindskey Racing men också förstås på mxpress.se och petraelenor.se.

   

 • SM premiär i Östersund

  Nu drar säsongen igång med snöspår i Östersund. Lindskey Racing har varit igång under lördagen med att förarna har gått proven och förberett sig för race imorgon söndag med första start kl 0900. Gänget är på bra humör och vi hoppas att alla kommer att finna sin goa känsla under racet. Tyvärr har Henrik Lindholm gått en tid med en segdragen förkylning och den vill inte släppa vilket innebär att han inte kommer till start imorgon.
 • Träning under vecka 5 och 6

  Full fart i teamets verksamhet dom senaste två veckorna.

 • MC Mässan 2013

  Lindskey Racing var med på MC mässan under lördagen i KTM Scandinavias monter. Härlig stämning i montern, många besökare och en Teampresentation som var rolig att genomföra. Förkylningar har härjat i teamet den senaste tiden och nu var det Jonas Karlssons tur att hålla sig hemma. I övrigt var alla med under dagen och pratade med många besökare. Tack KTM för en proffsig inramning av mässan.
 • KTM kittad team hoj med FOX racingkläder

  Det börjar klarna med dom små detaljerna vilket känns spännande. TeamChefen Lasse Lindhs KTM 250 EXC-F är nu racekittad med teamdekaler från HG design som teamets hojar ska se ut och det är också glädjande att presentera vår senaste samarbetspartner PSEPARTS entré med raceutrusningen FOX.
 • Lindskey Racing 2013

  Upptaktsmöte med nya teamet för 2013. Alla är samlade för ett första träningspass i det gemensamma gymmet för att sen få en genomgång av Raceplan 2013.
 • Lindskey Racing 2012

  Lindskey Racing startade igång sitt team 2012 och här har vi gänget samlat inför sista träningsdagen som blev förlagd i samband med Team Östras premiärtävling "Östra kåsan".